Rok dobave

Dobavni rok podani z naše strani se štejejo kot približni. Datumi in roki se vedno potrjujejo posebej in na željo kupca. Pridržujemo si pravico do podaljšanja roka dobave v pogodbenih okvirih v kolikor s tem niso kršeni drugi dogovori s kupcem. Delne dobave so dovoljene.

Čas dobave se potrjuje pismeno, oziroma za veljaven rok dobave velja samo pisno potrdilo z zapisanim datumom. V kolikor naročeno blago ni prevzeto v dogovorjenem roku, si pridržujemo pravico do zaračunavanja skladiščenja na račun kupca. Od datuma začetka skladiščenja se blago smatra kot prevzeto s strani kupca in začnejo teči vsi zakonski roki za ostale pravne posledice kot so roki plačil, reklamacij ipd.

Kupec je dolžan na našo zahtevo, v primeru zamude pismeno potrditi, da se z dobavo strinja.

Vse nepredvidene in izredne dogodke, ki povzročajo zamudo, zlasti stavke, prometne zapore, napake dobaviteljev, okvare na strojnem parku in podobne dogodke, ki niso naša neposredna odgovornost, se ne smatrajo kot zamuda in se ne šteje v rok zamude. Vsekakor bomo kupca takoj obvestiti, da se morebitne posledice zmanjšajo na minimum.