Plačilni pogoji

Nabavna cena in plačilo je neodvisno od morebitnih napak na prejetem blagu, ki se morajo javiti najkasneje v 8 dneh po prejemu blaga. Plačila zapadejo v dogovorjenem roku neodvisno od datuma prejema blaga. Vsa plačila se vedno knjižijo po vrstnem redu od najstarejših terjatev, nato obresti in nato morebitni ostali stroški iz naslova poslovanja med partnerjema.

Odtegljaji od nakazil niso dovoljeni. Pridržujemo si pravico do zastavne pravice do višine vsakokrat odprtih terjatev iz pogodbenega razmerja. Dogovorjen gotovinski popust se lahko obračuna samo v primeru, ko so izpolnjeni vsi pogoji za to in seveda, da so izpolnjene tudi vse ostale pogodbene obveznosti iz te ali predhodnih pogodb.

V primeru zamude plačila ali neplačila, se obresti zaračunajo v skladu z zakonskimi zamudnimi obrestmi. Zadržana plačila zaradi nastale škode na izdelkih morajo biti v celoti dokumentirana in odobrena z naše strani.

Naše terjatve so plačljive ne glede na kakršnekoli ostale spremembe in pogoje pri kupcih in so plačljive takoj ob datumu zapadlosti, neglede na morebitno zmanjšano kreditno sposobnost kupca. V primeru neplačil kupca si pridržujemo pravico do prepovedi prodaje naših izdelkov pri kupcu in prevzem le-teh, za vračilo dobavitelju, torej nam. Blago do plačila ostane v naši lasti in torej ne zapada pod kakršnekoli druge pravice iz naslova zasega, zaplembe in podobnega s strani ostalih pravnih oseb do kupca. Vrnjeno blago lahko uporabljamo za nadaljnjo prodajo in si za kupnino zmanjša obveznosti partnerja do nas.