Pridržek lastninske pravice

Vsi proizvodi ostanejo v naši lasti, dokler niso poravnane vse obveznosti iz naslova izdanih računov.

Kupec lahko v primeru zapadlih terjatev blago prodaja z našim soglasjem, vendar pod pogojem, da se kupnina nakazuje na naš poslovni račun.

Lahko zahtevamo pravico do nakazil iz naslova prodaje izdelkov do višine zapadlih terjatev, torej je do te višine solastnik blaga pri partnerju. S prodajo blaga, katerega smo solastnik, se pokrivajo obveznosti do višine vseh terjatev, oziroma smo solastnik blaga do višine terjatev.

V zvezi s poškodbami na blagu, zmanjšanje vrednosti le tega, izgube ali uničenja ali pridržanja blaga, se vrednost ali višina lastninske pravice ne zmanjša. Pravica solastnine se vedno povzema po polni, dobavljeni vrednosti blaga pri kupcu.

Naročnik ali kupec je dolžan, da nas nemudoma obvestiti v primeru zasega, zaplembe, ali druge odtujitve ali posega s strani tretjih oseb v naše blago. Imamo pravico, še posebej ob zamudi plačila določenega s pogodbo, uveljaviti lastniško pravico in prevzeti nazaj blago na stroške kupca. Naročnik ali kupec je dolžan v takšnem primeru takoj urediti vrnitev blaga.

Pravice do pridržka lastninske pravice in vsi ti pogoji veljajo do popolne poravnave obveznosti, ki jih ima kupec pri nas.